Fart och fläkt på Lugnet.

Trots att det var alldeles magiskt i Bruksvallarna och jag helst av allt hade stannat kvar i det vackra, vita vinterlandskap som var däruppe var det väldigt skönt att kliva innanför dörren hos MIG i Falun igår eftermiddag. Det är alltid speciellt att få komma hem, och under vintern kanske lite extra skönt eftersom dagarna här är ganska lätträknade under vinterhalvåret.

Imorse var det dags för veckans andra fartpass, ett skejtintervallpass på Lugnet. Även om det inte är i närheten av de förutsättningar som jag vande mig vid under julen bjuder Falun på en fin konstsnöslinga som imorse var riktigt bra. Med några minusgrader och klar himmel var det en hård manchesterbädd att åka på, vilket ju är helt fantastiskt när man ska försöka åka fort. :)

Jag körde fyra stycken fem-minutersintervaller med tre minuters vila och därefter en femma med 10/20-drag. Tanken var att det skulle pressas på lite och att jag skulle försöka driva hög fart och puls. Tävlingsfart i kortare intervaller. Jag tycker att kroppen svarade bra med tanke på den tunga träningsvecka som jag har bakom mig. Från och med imorgon är tanken att jag ska lätta på träningen och försöka skapa lite överskott och förhoppningsvis driva en form in mot Lathi nästa helg.

På eftermiddagen åkte jag ett klassiskt pass, återigen på Lugnet, och nu sitter jag med en kopp honungs- och citronvatten i soffan och bara njuter. Det är så skönt att vara hemma i min lya igen! :)

Och hörrni, snart är det alltså nytt år! 2017. Vart tog 2016 vägen!? Tiden bara springer iväg och det känns som att jag knappt hinner med. Vi på Dala Sports Academy kommer att avsluta året 2016 med ett Nyårsrace på Lugnet där alla får vara med och tävla. Passa på att vara med vettja! 10km fristil är det som gäller – och alla är inbjudna! Kom igen, det blir kul! :D

img_9718

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>