Delmål som uppnås för att suddas ut..

Inför den här säsongen har jag, precis som så många andra, satt upp små delmål för mig själv, både prestationsmässigt och resultatmässigt. Resultatet som en följd av prestationen och inget annat. Jag försöker verkligen att ha min egen prestation och mitt genomförande som det huvudsakliga målet, trots att det är svårt att inte tänka på resultat när det ändå är en tävlingsidrott, där man hela tiden jämförs med andra, som jag pysslar med.

Två av mina delmål den här säsongen var att jag skulle få tävla i vit dräkt igen och att jag skulle bli uttagen och få åka de världscuptävlingar som går i Sverige. Först den i Ulricehamn, som kommer denna helg och nästa helg i Falun när Skidspelen rullar in i stan.

Tack vare mina prestationer i Lillehammer och i Boden blev jag först uttagen att åka för det svenska laget i den Skandinaviska cupen i Lahti helgen efter nyår. En helg som tyvärr slutade i misär när jag fick lämna Finland redan innan tävlingarna hade börjat på grund av en elak förkylning. Det delmål om att få tävla för landslaget under säsongen fick strykas och jag fick aldrig chansen den gången. Vid hyfsat gott mod hade jag ändå en förhoppning om att det skulle vara en snabbt övergående förkylning och något som skulle vara bra igen relativt fort.

I söndags började jag träna lite smått och jag har sedan dess åkt ett lugnt skidpass per dag, utan att få bakslag eller bli sämre. Men, det har samtidigt inte gått så mycket framåt som jag hoppades på förhand. Det står liksom lite still och det täta i näsan vill inte helt ge med sig. Jag tror att det är bra att jag rör på mig lite och får lite frisk luft varje dag, men det har ändå inte blivit tillräckligt bra för att våga köra hårdare än just lugn A1. Det blir lite, lite bättre för varje dag, men det går lite segt..

Igår fick jag ett väldigt roligt och positivt besked! :D Jag hade blivit uttagen att få åka världscupen i Ulricehamn, något som jag trodde skulle bli svårt med tanke på sjukdomen i Lahti. Ännu ett av mina delmål var alltså uppfyllda, och givetvis kändes det jätteroligt och inspirerande! Äntligen skulle jag få chansen i världscupen igen och äntligen skulle jag få mäta mina krafter mot de allra bästa skidåkerskorna i världen! Som jag har längtat efter det sedan januari för snart två år sedan när jag senast åkte världscup i Rybinsk.

Men, inte heller denna helg kommer jag få chansen att uppleva och faktiskt göra något av mitt delmål. Jag är inte tillräckligt pigg för att tävla redan på lördag och min kropp är inte redo för det. Jag har inte kört ett enda fartpass sedan veckan före Lahti och jag är fortfarande inte helt hundra för att kunna göra det heller. Det har varit mycket tankar och förhoppningar under kvällen igår där jag ändå vill tro på ett mirakel tills idag. Men, under skidpasset imorse insåg jag att det inte kommer att fungera. Jag är inte redo och jag kan inte göra mig själv rättvis på en världscup just nu. Det känns givetvis otroligt tråkigt, frustrerande och ledsamt att missa ännu en helg av spännande och roliga tävlingar, men jag kan inte påskynda det här och riskera att sjukdomen tar nya tag och blommar upp igen.

Det känns otroligt tråkigt att missa allt det roliga när det verkligen gäller. Jag har haft en väldigt fin träningssommar där jag själv tycker att jag tagit stora kliv och utvecklats både fysiskt och tekniskt. Men vad spelar det för roll om man inte kan hålla sig frisk när tävlingarna och allt det roliga väl drar igång?

Det kommer fler tävlingar, och jag försöker se det här från den ljusa sidan, även om det är lite svårt just nu..
Jag försöker fokusera på framtiden och att ta en dag i taget där jag gör allt jag kan för att få den här elaka förkylningen att lämna min kropp för gott.
För det är först då jag kan åka skidor så där lekande lätt igen. Och det mina vänner, det ser jag fram emot!!

img_0022

4 Svar på “Delmål som uppnås för att suddas ut..

  1. Jättetråkigt att Du inte fick uppleva stämningen i Ulricehamn. Det måste ha varit magiskt att åka till det fantastiska publiktrycket. Det var till och med magiskt att stå utanför repen!

    Hoppas Du får chansen 2019 då det är dags igen för västgöta metropolen att arrangera en World Cup tävling

    • Ja, supertråkigt! Det såg verkligen ut att ha blivit en riktig folkfest, såg häftigt ut!
      Förhoppningsvis kommer det nya chanser senare. Ska du åka något lopp i vasaloppsveckan i år?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>