Ny skada..

Det är som ett stort skämt! Träningen under vintern, som sedan min konstaterade underarmsskada, bestått av mycket löpning, har gått bra. Det har flutit på smärtfritt och jag har känt mig stark att löpa. Genom varierat underlag med en blandning av bana, asfalt, stig, snöpuls och skog har jag hållit benen hela och fräscha under hela senvintern och början av våren.

Så nu, med lite drygt en vecka till terrängtävlingspremiär kommer nästa problem för mig..!! Det känns lite som ett hån.

En vecka kvar tills jag ska börja tävla kontinuerligt och få min lilla men intensiva tävlingsperiod och då får jag ont.
Det började smygande efter gårdagens intervaller i åsbobacken. Efter passet under nedvarvningen började jag känna obehag i ena knävecket. När jag kom hem hade jag relativt ont men tänkte att jag kanske halkat till eller något under de korta intervallerna och att det var smärta som skulle gå över. Istället gjorde det under dagen bara mer ont och när jag vaknade imorse var smärtan inte borta.

Efter ett akutbesök hos sjukgymnast, som för övrigt är guld värt att vi elitidrottare har genom DSA, konstaterades en BakerCysta i knävecket. En överansträngning i knäleden som gör att slemsäcken på knäts baksida blir mer vätskefylld än vanligt. Jaha..!? Och vad händer nu??

Vila från löpning så klart och även från cykel eller annan benbelastning under helgen. Positivt är dock att detta, tillsammans med lite antiinflammatoriskt, förhoppningsvis ska göra att cystan har försvunnit efter helgen. Så nu håller jag tummar och tår för att detta är snabbt övergående och att jag kan hålla mig till min tävlingsplan framöver. Några dagar utan löpning gör nog ingen större skada för formen efter den superfina löpträning jag kunnat genomföra fram tills nu.

Och för att försöka se ljuset i eländet får jag glädja mig åt en helg tillsammans med goda vänner som gör att jag inte kommer att få abstinens över missad löpträning.

Mot Uppsala!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>