Ovana stakarmar

Efter en fin vecka i Turkiet och en helg i Finland som slutade med en 18plats på str1 för mig av 1200 startande lag och en imponerande 16 plats för laget totalt är jag åter i Falun. Den korta, men så välbehövliga semestern för mig och min kropp är över för detta år och idag stämplade jag in på jobbet igen. Jobbet som skidåkerska som innebär träning, mat och återhämtning, allt i lagom mängd.

Efter en semester kan och ska man känna sig lite småseg och näst intill omotiverad att dra på sig jobbarkläderna igen. Det betyder ju att semestern varit avkopplande och att kroppen kommit in i viloläge vilket ofta är avsikten. Och ja, ärligt talat var inte motivationen till styrke- & stakpasset på eftermiddagen på topp vid tretiden idag. Samtidigt som jag såklart vill tillbaka till träningen kändes det nästan som att jag gärna hade återvänt utomlands en vecka till och njuta av stranden, värmen, solen och avkopplingen.

Men, redan efter en knapp halvtimme i gymmet och en förbättring av antalet dips sedan styrketestet innan semestern, dessutom nära pers, började det vända.

Att stakningen kändes halvknackig och lite småseg både tekniskt och fysiskt gör egentligen ingenting. I gott sällskap av Lina blev passet tillslut riktigt bra och motivationen till mer träning smög sig allt närmare. :)

Imorgon kör jag löpintervaller i blötmyrarna i Sörskog. 3 st 20 minuters intervaller ska plöjas igenom och på eftermiddagen ska det stakas igen.
Så, efter en härlig semesterperiod kommer jag nu återgå till mer vanliga rutiner än att slappa vid poolen eller ta en promenad till stranden. Träna, äta, sova – en mer normal sommar för en skidåkare. Däremot har jag lovat mig själv att tillåta mig att ”bara vara” lite då och då i sommar och försöka leva lika avslappnat som jag kunde göra under semestern. Jag tror att både kropp och knopp mår bra av det. :)

20130617-232329.jpg

20130617-232418.jpg
Glöm inte att besöka mig på IcanIwill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>