Bjarnerundan och en väl godkänd uppsats

Igår kl 8.30 var vi ett femtontal löpare som stod beredda för det sista passet på klubbens midsommarläger. Den så välkända Bjarnerundan, ca 33km lång, med start och mål på Hemus skidstadion stod på schemat. Jag har sprungit Bjarnerundan ett antal gånger där ingen av gångerna varit de andra lik. Regn, värme, blött, torrt, svettigt, kallt. Ja, det har varit alla varianter.
Inledningen av rundan går på Vasaloppsspåret för att sedan svänga av upp mot Rostbergs fäbod, över Studentvägen, den stora myren Hånåflot och tillbaka via Berihol mot Hemus igen. Rundan är alltså varierande med snäll, torr och flack löpning blandat med kuperade småstigar och blöta myrar.

Även igår blev rundan unik. Jag har aldrig genomfört en så blöt och tunglöpt Bjarnerunda någon gång vad jag kan minnas. Redan på småmyrarna innan stigningen upp mot Rostberg var det blött vilket tyder på att Hånåflot skulle erbjuda riktigt sur och tung löpning. Biten innan Berihol var som vanligt lerig och denna gång lerigare och kladdigare än någonsin. Hela underbenen sjönk i leran.

Trots att rundan var blötare och tyngre än någonsin tidigare genomförde jag den, i ensamt majestät, snabbare än någonsin. Med fin distanspuls och utan svackor eller trötta ben i slutet sprang jag runt på 3timmar och 15minuter och fick mig alltså en riktigt fin avslutning på lägret.

Idag har jag en lugnare dag. Jag är tillbaka i Falun igen och passar på att baka och göra müsli så här på kvällskvisten. Imorgon väntar ett lugnt rullskidpass på morgonen och en härlig lunch ute i Staberg med Kajsa. Cateringcompaniet har en restaurang där ute med som vi kan äta lunch på genom sponsoravtalet. Lyxigt! :)

Dagens bästa: Min uppsats i idrottsvetenskap, B-uppsatsen, blev idag väl godkänd vilket innebär SOMMARLOV på riktigt!!

2010_Mora_Outdoor_Irenes_bilder_003-1024x683

Ett svar på “Bjarnerundan och en väl godkänd uppsats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>