En nöjd tia.

En tionde plats, 1.15min från seger, knappt 45 sekunder från pallen och 23sekunder till topp fyra.
Ja, det blev resultatet av gårdagens fristilslopp över 11,25km i Östersund. Kanske inget att vara stolt över och skryta med som ett enastående resultat, men jag är faktiskt nöjd – efter förutsättningarna!

Efter allt strul som präglat denna inledning på säsongen med en elak hälsena och en magsjuka som krydda på moset kan jag inte vara besviken och missnöjd. Självklart siktar jag högre och jag är inte helt nöjd här för resten av säsongen, men i nuläget kan jag faktiskt klappa mig själv på axeln och ändå känna lite lugn. Jag är med i matchen!

Det säger sig själv att en magsjuka inte är det bästa sättet att ta till för att toppa formen inför en viktig tävling. Inte heller att helt undvika skejtskidåkning eller egentligen helt utesluta benarbete för att avlasta en skrikande sena och istället bara staka en dryg vecka. Uppladdningen var alltså inte optimal men ändå tycker jag att mitt skejtloppet igår får stämpeln GODKÄND!

Jag genomförde loppet enligt min plan och jag tycker att musklerna kändes ganska fräscha och pigga under stora delar av loppet. Det saknas lite fart i kroppen och för att kliva upp ett pinnhål till i resultatlistan behöver jag helt enkelt tävla mer och få tillbaka tävlingsrutinen.

Det mest positiva med helgen var ändå att hälen fungerade bra igen efter att ha konstruerat om pjäxorna lite. :-)

Nu ser jag fram emot en helg i Finland tillsammans med den nationella gruppen på skandinaviska cupen. Tre tävlingar väntar och min förhoppning är en stigande formkurva under helgen där huvudfokus faktiskt ligger på söndagens 10km F! :-)

20131209-190626.jpg
Grönklitt bjöd på drömförhållanden imorse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>