Comeback i världscupen

Det var tufft med fyra maximala urladdningar under samma antal dagar uppe i Umeå i helgen. Kroppen har känts ganska mörbultad nu dagarna efter och musklerna var en aning ”krispiga” på massagen i måndags eftermiddag. Men, ingen rast ingen ro bara för att SM är över. Ännu återstår mycket av säsongen!

Så..
Igår förmiddag tog jag och coach Granath ett teknikpass i skejt på lugnet. Skejtåkningen har inte känts riktigt bra och harmonin har inte funnits där. Det känns som att jag sliter och tar i alldeles för mycket istället för att låta åkningen lixom flyta och nästan få det att gå av sig själv.
Och, den knappa en och en halv timmen i skidspåret igår gav väldigt mycket! Nya nycklar att tänka på och nya sätt att tänka, eller inte tänka!?
Skidåkning handlar om så mycket mer än bara ett starkt hjärta och stora lungor. Givetvis är det otroligt viktigt men det finns så mycket att hämta på andra ställen också. Tekniskt och mentalt. Jag jobbar vidare..!

Som ett litet avbrott i det vanliga
skidåkandet ska jag imorgon återvända till min huvudgren för några år sedan. Jag ska göra comeback! Och dessutom kastas direkt in i hetluften när jag ska åka världscup i skidorientering!!. :) Sverige har utöver de landslagsuttagna åkarna ett antal nationella platser och det är just på en av dessa som jag åker. Det betyder att jag inte kan få världscuppoäng men får ändå tävla mot de allra bästa! :)

Det var nästan tre år sedan jag åkte med kartställ och karta senast så morgondagens tävling blir definitivt intressant och spännande!
Det kan gå precis hur som helst! Farten på skidåkningen på bredspåren är jag inte orolig över utan det är mer det tekniska med karta och åktekniken på smalspåren som kommer att bli en utmaning!
Jag kommer ju knappt ihåg när man får kartan, hur startproceduren går till eller hur man stämplar. Tänk att något som förut var så naturligt och enkelt kan kännas så svårt och ovant!

Riktigt jäkla kul ska det iallafall bli, oavsett hur det går! Jättekul att träffa alla gamla konkurrenter, ledare, lagkompisar och vallare igen!
Eftersom att tävlingarna går i Grönklitt är det ju känd mark jag ska tävla på, men det behöver definitivt inte vara till någon fördel i skidorientering utan snarare verka förvirrande!! Jag ska nog inte lita på att jag hittar däruppe imorgon utan istället försöka läsa kartan så noggrant jag kan. Och anta utmaningen att försöka ta mig fram på skidorna samtidigt! ;)

Wow vad roligt detta ska bli!

20140122-152224.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>