Dagens flås.

Imorse lastade vi in oss i DSA-bussen och drog till Stora Mossen. En myr som ligger precis intill RV80 mot Hofors. En väldigt fin myr som är alldeles ypperlig för både distanslöpning och intervaller. Idag var det det sistnämnda som gällde.
Strax efter klockan nio drog ett tiotal taggade skidåkare iväg på den första intervallen. 12 stycken 3-minutersintervaller löpning med stavar i myren skulle plöjas igenom. 1 minut fick vi vila mellan varje. Myren var blöt idag, riktigt blöt. I en blöt myr sjunker man igenom med fötterna och ibland så djupt ner som till knäna. En blöt myr är tungsprungen, vilket den alltså var idag.
Passet gick bra. Det var tufft och svettigt men det gick bra och jag är väldigt nöjd med mitt genomförande.

Knappt en och en halv timme senare rullade vi hemåt mot Falun igen.
Lunch på mitt favoritlunch-hak Geschwornergården och sedan vidare till Rusta för att köpa väggfärg. Ja, för i helgen ska vi nämligen just RUSTA pappa och jag. Vi ska måla om i hallen och tapetsera om i köket. Fondväggen som jag stör mig på ska bort och väggarna ska bli vita och fräscha. Bänkskivorna ska också bytas ut och så småningom ska även badkaret slängas ut och duschväggar sättas in. Det ska bli så skönt! Är det något jag verkligen hatar så är det att duscha i ett badkar. Både i lägenheten i Bojsenburg och här i min egen lägenhet är det just badkar. Otympligt, opraktiskt och fruktansvärt halt! Är ju livrädd att jag ska halka och slå ihjäl mig varje gång jag ska duscha. Och badar, nej det gör jag aldrig ändå.

Efter en liten lunchsömn drog jag ut på mina klassiska Elpex. Under de första tio minuterna höll jag på att börja gråta. Det gick så tungt & så dåligt. Kroppen skrek av träningsvärk efter gårdagens Redcordstyrka a´la Jimme Johnsson som hans Emma bjöd på.
Men, plötsligt vände det. När kroppen blev varm började det gå riktigt riktigt bra. Ja, jag törs nästan säga att det var ett av de bästa distanspassen på länge. Det var driv i stakningen och jag kunde verkligen tänka teknik och åka och justera och prova mig fram. En skön känsla! :)

20140626-084527-31527092.jpg

Imorgon väntar två nya pass. Förhoppningsvis i lika härligt sensommarväder som idag. :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>