En lugn vecka på hemmaplan.

Efter sprinten på SM har jag befunnit mig på hemmaplan, både i Falun och hos föräldrarna i Mora, som jag på olika sätt men ändå båda två ser som ”hemma”. Här har jag tagit det rejält lugnt och tagit lugna turer på mina klassiska skidor och varvat det med lite löpning och styrketräning med stort fokus på rehabövningar för att hjälpa mina ömmande vader på bästa sätt. Skateåkningen har helt plockats bort och lika så intervallpassen, allt för att försöka få in kroppen på rätt spår igen och kunna återhämta mig på bästa sätt efter det minst sagt intensiva januari..

På onsdag ska jag ”testa” mina vader och köra ett intervallpass på skateskidorna för att se hur det går. På söndag väntar en världscup i Östersund, 10km F, där jag är uttagen i den nationella truppen och alltså tävlar i klubbens dräkt. Jag vill SÅ gärna kunna tävla på söndag, men då måste benen ge mig positiva besked på onsdag. Det är skillnad på att inte vara i form och att inte kunna prestera och få ut sin kapacitet på grund av att kroppen hämmar dig genom smärta. Om benen inte blivit bättre efter 10 dagars avlastning på onsdag har jag svårt att se att mirakel kommer att ske på några dagar och jag måste verkligen fundera igenom mitt beslut att starta eller inte. Att ”dumåka” bara för ATT och med stor sannolikhet dra ut på problemet ännu mer vill jag inte riskera..
MEN, jag hoppas på positiva besked på onsdag förmiddag och jag vill verkligen tro att denna lugna vecka ska ha gjort gott för min kropp!

Här kommer lite bilder från den senaste veckan. En vecka där jag hunnit träffa nära & kära lite extra vilket gjort mig gott. :)

IMG_5026
En härlig skidtur med två fantastiska vänner.

IMG_5031Skidkurs med min guldsponsor Jale i solskenet i lördags.

IMG_5046

IMG_5039
Långfärdsskridskor på Saxviken var rehab både för vader & huvud.

IMG_5061
Och helgen avslutades med lite ny färg i barret..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>