Mot Årefjällsloppet.

Jag sitter i bussen påväg mot fjällen, Vålådalen & så småningom Åre för att på lördag åka Årefjällsloppet. Avslutningen i Swix ski classics som från början skulle ha varit 75km långt men som nu är nedkortat till 47km pga snötillgången. Tävlingen som skulle ha startat i Vallbo och gått över Ottfjället mot Duved för att avslutas på åresjön med mål i Åre är nu helt flyttat, med både start och mål, i Vålådalen. Det ska hur som helst bli väldigt kul att tävla igen, efter mitt drygt en månad långa uppehåll från tävlande.

I måndags träffade jag en ortoped på Falu lasarett. En ortoped som kunde konstatera att jag återigen har kompartment syndrom i mina vader. Med största sannolikhet i de bakre muskelbukarna i vaden denna gång. Förra gången öppnade man upp de främre fashiorna för att ge musklerna mer plats och denna gång kommer man antagligen att öppna alla fyra. En operation som låter ganska omfattande men som i själva verket ska vara ganska liten och enkel att genomföra. Säger dom.

När operationen blir är ännu inte klart, men jag hoppas få det gjort så fort som möjligt så klart för att kunna börja träna igen i inledningen av sommaren. Det återstår att se..

Nu ser jag som sagt fram emot ett fint lopp i Vålådalen på lördag & en trevlig bankett och säsongsavslutning på kvällen. :)
Om jag kan använda benen i den mån jag önskar vet jag inte, det återstår också att se. Väldigt roligt ska det bli vilket som! :) image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>