Lägret till ända och utvecklingen fortsätter.

Tio dagar i Norge gick fort. I söndags packade vi in oss i minibussen och rullade hemåt igen. Hemåt efter ett underbart fint och kvalitétsmässigt riktigt bra läger. Tio utvecklande dagar där jag verkligen känner att jag gjort många saker väldigt bra. Framförallt känner jag en stor glädje i att jag varit så fokuserad som jag varit vid varje pass och verkligen genomfört passen så som jag tänkt mig att de ska genomföras. Detta har gjort att kvalitén på lägret har blivit mycket hög och att jag fått ut väldigt mycket av min träning. Jag har slagit på fokus under träning, och slagit av däremellan för att vila och återhämta mig. Distanspassen har gått sakta, och på intervallpassen har jag haft ett stort teknikfokus för att hitta flyt och ett bra tryck i min åkning. Tekniken har fått styra min fart och jag har försökt att hitta en härlig känsla i min rullskidåkning och ett härligt flås under mitt skidgångspass där hjärta och lungor fick arbeta lagom hårt.

Att ha haft tillgång till två superfina rullskidbanor har varit guld värt! Att åka rullskidor på en rullskidbana blir så mycket mer skidlikt än att åka ute längs vägarna. Kuperingen varierar på ett annat sätt vilket ställer högre krav på timing och träff i åkningen. Att kunna variera tekniken efter terrängen blir avgörande och det är betydligt mer muskulärt påfrestande än att stå och nöta i samma rörelsemönster timme efter timme. Givetvis är den typen av träning också bra, men det vore verkligen enormt positivt för oss skidåkare i Falun och i övriga Dalarna om det skulle byggas en rullskidbana i närområdet där vi skulle ha möjlighet att utvecklas ett snäpp till.

Apropå utveckling så har jag i eftermiddag träffat Daniel igen för en teknikgenomgång av min stakning. Och, utvecklingen går i positiv riktning – helt klart!
Att ha hjälp av Daniel är en stor förmån för mig. Jag är så glad att jag satte mig ner och skrev det där mailet till honom i våras och att jag tog tag i något som länge varit lite av min akilleshäl. Att utveckla min stakåkning är både roligt och inspirerande och Daniel är verkligen en klippa när det gäller att se detaljer. Hans sätt att förmedla och få mig att våga prova, på ett nytt och spännande sätt, känns så roligt. Utvecklingen går framåt – men det finns fortfarande mycket att slipa vidare på – och tur är väl det! :)

IMG_6217
Söndagens nästan tre timmar långa löptur var magiskt fin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>