Queen of the Hill Sälen

Godmorgon!

Sitter med en stor kopp kaffe i handen, med Nyhetsmorgon i bakgrunden, och njuter av lite vila efter en helt fantastisk morgontur i löparskorna. Sval luft i gryningen, solen som sakta smyger sig upp över trädtopparna. En sådan där morgontur som ger en känsla som man bara vill ta med sig överallt, en sådan där lätt, frisk, härlig morgontur där det känns som att man flyger fram längs stigar och grusvägar. Underbart!

Om en stund väntar jobb på Bagheerabutiken i några timmar. Lördag betyder bra betalt vilket jag givetvis inte tackar nej till. Att kombinera träning med jobb går bra och jag trivs bra med att ha något annat att göra vid sidan av min träning. Visst, ibland blir det tidiga mornar för träning, men när det är en morgon som denna är det ju nästan en förmån att ”tvingas” träna i ottan. :)

I torsdags var jag med på rullskiddelen av King, eller Queen of the Hill, i Sälen. En tävling som består av cykel + rullskidåkning från Sälen by upp till Gustafsliften eller Östfjället. För att bli totalsegrare i Queen of the Hill ska du tävla både på cykel och på rullskidor, men man kan även delta i någon av delgrenarna.
Detta var mitt första race efter operationen och mitt första riktigt tuffa pass där jag använde hela kroppen, dvs. både delmomenten stakning och diagonal rullskidåkning.
Det var ett litet, men starkt startfält som stod på startlinjen. Stina Nilsson, Maria Rydqvist, Annika Löfström, Emma Eriksson med flera och det skulle komma att bli en tuff kamp.

Banan var knappt 11km lång och hade ett spurtpris efter ca 5km på Sälfjällstorget. Efter förra veckans träningsläger var mina ben inte direkt superrappa och jättepigga, men jag kunde ändå slita på och kriga med lite halv mjölksyrakänning hela tiden. Det blev aldrig sådär hemskt stumt, men jag kände mig heller inte helt fräsch. Inget konstigt och helt enligt plan efter många timmars träning den senaste tiden. Jag hade ett stort fokus på att åka tekniskt bra och på att vara här och nu och inte forsera mina tankar. Att successivt ta mig igenom loppet och kämpa på ända upp till toppen – något som jag tycker att jag lyckades riktigt bra med. Pulsen steg högt och nådde 3 slag under maxpuls vilket är ett bra tecken. :)

Jag åkte offensivt och drog under stora delar upp mot Sälfjällstorget. Där fortsatte min offensivitet när jag i hopp om att få hjälp av högre makter gav mig på att utmana Stina om spurtpriset… ;) Jag lyckades inte riktigt, men det var inte så långt bort & trots allt inte något jag skäms över att inte ha lyckats med. Stina har ju visat sig vara ganska skaplig på att spurta ändå.. :)

Efter Sälfjällstorget fick jag släppa en liten lucka till Stina, en lucka som jag aldrig lyckades knapra ikapp igen.
Jag fick en riktigt bra genomkörare och är nöjd med loppet. Kroppen kändes helt okej och jag hade inga som helst krampkänningar i vaderna. Det var roligt att tävla och jag fick hjärtat att slå hårt och fort under drygt 42minuter. En trevlig tillställning och ett mycket bra arrangemang. Tack Sälens IF för det. :)

Nu mot jobbet.

IMG_6257
Foto: Maria Trangärd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>