Pass 1 på Mallorca

Igår eftermiddag kom vi fram till Port de Pollenca och Fergus style hotell som vi bor på. Ett fyrstjärnigt spahotell med all inclusive. ;)

Det första jag gjorde var att snöra på mig löparskorna och ta en jogg längs strandpromenaden mot Formentor. Strandpromenaden är så mysig med kullersten längs vattnet, små restauranger och caféer med en fantastisk vy ut över havet. En välbehövlig och skön jogg för att springa ur resan ur benen. En jogg som faktiskt kändes lättare än på någon vecka trots resan. :)

Efter 10 timmars god sömn väntade hotellfrukost. Jag brukar inte sova tio timmar per natt, men med tanke på att jag sovit knappt fem timmar natten innan på grund av den tidiga avfärden mot Arlanda var det välbehövligt.

Lägrets första ”riktiga” pass bestod av klassiska intervaller i tävlingsfart. Först tio stycken 70/20 intervaller bara stakning och sedan fem stycken fem-minutare med tre minuters vila. Backen upp mot Lluc är ganska flack, men lutar ändå på hela tiden och blir därför perfekt för stakning med frånskjut och lite diagonal rullskidåkning.
Kroppen kändes okej idag. Ingen superform men tycker ändå att jag kunde hålla en jämnhet alla intervaller igenom utan att bli för sliten muskulärt.

Just nu skiner solen på oss här nere, men det blåser halv storm. Hoppas att vinden lägger sig lite till eftermiddagens lugna skejtpass bort mot Alcudia och Sa Pobla.

En knapp månad kvar nu till tävlingspremiär. En månad av finslipning och en månad att försöka komma till ro och finna form och lugn i kroppen. En månad är ändå ganska lång tid. Det här kommer att bli bra! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>