Diagonalar igen.

I och med att dagarna rullar vidare känns ryggen allt bättre. Sjukdomen var över och förbi redan i måndags och pågick alltså, irriterande och störigt nog, precis under premiärhelgens tre dagar. Givetvis skönt att det var en så snabbt avklarad sjukdom, men retsamt att det kom just dessa dagar.

I förrgår började jag så smått att aktivera mig. Först lite testcykel och igår lite lätt styrka, mest med fokus på överkroppen.

Idag har jag genomfört min första mer grenspecifika träning, med ett pass på rullbandet i friidrottshallen. Ett pass där vi stegvis ökade belastningen efter att ryggen gav positiva svar och där de två sista intervallerna faktiskt var uppe och snuddade på tröskelintensitet. Med tränare Annika vid spakarna fick jag till ett bra pass och oj så skönt det var att få vädra ur lungorna lite igen.

Tanken var först att jag skulle ha åkt hem mot Mora i eftermiddag men jag avvaktar någon dag till. Det känns mer tryggt och kontrollerat att få till ett träningspass ytterligare på rullskidorna på bandet, där jag har garanterat fäste och kan avbryta om ryggen säger ifrån, innan jag går på snö. Om allt flyter på nu i eftermiddag och imorgon, och jag inte får några bakslag, räknar jag med att kunna åka skidor igen på lördag. Det ryktas om fina förhållanden uppe i vinterlandet Grönklitt just nu men tyvärr verkar vädergudarna spela oss ett spratt och ska bjuda på sju-åtta plusgrader och blåst i helgen. Måtte det inte slita allt för hårt på snön!!

En vecka till tävlingspremiär. Igen.. ;)

IMG_7314

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>