Och så vände det igen..

Hej på er trogna läsare.
Senast vi hördes var det positiv klang på fröken Söderlund. Först positiva ord och meningar om att det vänt uppåt igen och att jag kände mig glad, pigg och frisk. Sedan massa positiva tongångar om alla mina äkta hjältar som stöttar mig i ur och skur. Nu har de fått göra det igen, och jag har återigen förstått och insett hur viktiga de är för mig.

Väskan stod packad, skidorna låg i fodralet och allt var förberett. I torsdagsmorse skulle jag resa, tillsammans med klubben, upp till Idrefjäll för att göra tävlingsförberedelser och testa skidor inför årets första Sverigecup. Jag var laddad, jag var inspirerad och kroppen kändes bra. I kombination med att jag dessutom fick åka en fin skidtur tillsammans med Ingela Andersson på onsdagmorgon var humöret på topp och jag såg fram emot en helg i trikåer och att fightas, både mot mig själv, och de andra i skidspåret.

”Halsen känns inte alls som vanligt” var det första jag tänkte när klockan ringde på torsdag morgon. Jag svalde en gång, svalde en gång till, igen och igen. Säkert tio sväljningar. Nej, det kändes verkligen inte alls som det brukar. Halsen var sträv, det gjorde rent utav ont. Ganska direkt insåg jag att resan till Idre skulle bli inställd, åtminstone någon dag. Kanske skulle jag kunna åka upp senare och åtminstone kunna åka lördagens 15km-lopp..
Ni vet, man hoppas så innerligt. Inbillar sig att det ska gå över lika fort som det kom.

Istället för att gå över blev det sämre & i skrivande stund sitter jag i soffan och kraxar och snorar. Det halsonda är borta, men jag hostar något fruktansvärt och näsan är täppt. En hederlig rejäl förkylning. Maximal otur? Oflyt? Slarv? Jag vet inte. Förkyld är jag, och det är inte mycket att göra åt. Två av tre helger har jag varit sjuk nu. Bittert.

I förrgår var jag less. Igår var jag riktigt sur. Idag känns det bättre. Det är som allra jobbigast de dagar som de andra tävlar och jag inte kan vara med själv. Nu är ju tävlingarna avgjorda, och då känns det inte längre lika farligt. Det är väl tävlingsmänniskan i mig som lider, antar jag.

Förmodligen kommer det att kännas lika trist nästa helg när den skandinaviska cupen avgörs i Voukatti. En tävling som jag gärna hade velat åka, men som jag idag har insett att jag inte kommer att hinna bli frisk till. Förhoppningsvis och antagligen är jag frisk nästa helg, men med tanke på att resan till Voukatti är ganska komplicerad och att tävlingarna börjar redan på fredag så finns det inte en chans i världen att jag ska kunna ta ett beslut om att eventuellt resa iväg redan på onsdag i nuläget. Tre tävlingar nästa helg är kanske inte heller speciellt klokt eller optimalt efter ännu en sjukdomsperiod.
Så, de tre stora tävlingshelgerna som jag sett fram emot före jul, kommer alltså att gå förlorade, och även chansen att ta mig ut på något större i inledningen av denna säsong.

Som läget är nu kommer jag att få göra en omstart när hostan är borta. En omstart där fokus får bli att vara på banan igen, och förhoppningsvis i samma goda form som jag varit i under sommar och höst, till tävlingarna efter jul. Jag har en bra träningssommar att falla tillbaka på och en god grund att stå på. Med lite mer skidvana och fartträning i veckorna framöver så tror jag inte att vägen tillbaka behöver vara oändlig..

Första fokus blir att friskna till, och att lägga energi på saker som jag kan påverka. Jag kan inte påverka att jag blev förkyld nu, och därför måste jag försöka göra mitt bästa för att bli frisk så fort jag bara kan, men ändå låta det ta den tid som behövs. Kroppen behöver vilan, då ska den väl få det, även om det kryper i benen och huvudet går på högvarv. Jag försöker ”sitta lugnt i båten” som en god vän brukar säga åt mig, även om båten ibland svajar lite när den seglar ut på lite djupare vatten. ;)

citat_137079005-465x313

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>