Tidig morgon och nya stavar.

Tidigt imorse ringde klockan hemma hos mig och det första jag tänkte var ”åh fyyy, jag orkar inte..”. På planen stod löpintervaller av det korta men dock så intensiva och hårda slaget och morgontrött som få var jag inte speciellt sugen att pressa kroppen till det yttersta direkt när jag slog upp ögonen. Men, utifrån det faktum att ”some people dream of success while others wake up and work hard for it” var det bara att pallra sig upp, dra på sig shorts och linne, snöra på sig löparskorna och bege sig ut.

De första fem minuterna är inte roliga, men sedan kommer jag oftast igång. Det är otroligt skönt att springa på morgonen. Oftast ganska sval, frisk morgonluft och solen som sakta smyger sig upp på himlen.
Jag sprang upp mot Jungfruberget och ut på röda 2,5km-slingan för att vika av på gula 6an bakvägen. Efter 20 minuters uppvärmning startade jag klockan och intervallerna var igång. Fullt fokus på uppgiften, fullt fokus på att löpa avslappnat och trycka på allt som fanns. Istället för att tänka ”fortare” tänka ”vila” med det ben som inte pressar mig framåt i löpriktningen. Korta intensiva intervaller i fem block med målet att hastigheten ska vara högre och högre allt eftersom. Att pressa farten från hög till superhög och maximal är tufft och intervallpasset känns därför otroligt effektivt och något som ger mig väldigt mycket. Jag är lite av en långtradare som kan tuffa på i ett högt tempo under lång tid, men jag behöver öka min maxfart och jag behöver pressa systemet till det obekväma. Och detta är obekvämt! Benen svider och pulsen är skyhög. Jag frustar och andas intensivt, pressar på och peppar mig själv. Drygt 25minuter senare är jag klar, lägger mig i gräset bredvid stigen en stund, pustar ut, berömmer mig själv med en klapp på axeln och joggar sedan hemåt igen. En timme dörr till dörr och jag är nöjd. Kort, intensivt och givande!

Efter några timmar på jobbet, Ica Maxi, och lunch på Hammars Restaurang är det dags för dagens andra pass. Två timmar skejt med ett helt gäng impulser står på planen. Med extrem blåst, ja ibland nästintill stormvindar som far kors och tvärs är det minst sagt utmanande att köra impulser. Stavarna far åt alla håll och blåser hit och dit. Ibland känns det som att åka in i en vägg, ibland åker båda stavarna över på höger sida för att tvärvända åt vänster. I medvinden går det otroligt fort och det är nästan svårt att kontrollera farten. Ännu en gång ett utmanande pass men återigen riktigt bra!

Ja, så har min dag sett ut. Hur har din dag varit? :)

I tillägg vill jag i detta inlägg välkomna min nya sponsor på stavar inför kommande säsong. Efter många väldigt bra år tillsammans med One Way kommer jag att byta och istället tävla och träna med Fischers stavar vilket känns både bra och spännande! Smidigt att ha samma sponsor på skidor och stavar och med en otroligt skön åkkänsla, handtag och remmar tror jag att detta kommer att bli bra! Tack One Way för fin service och bra produkter under åren!

Fischer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>