En summering och en blick framåt.

Längesedan sist och mycket har hänt. Sammanfattningsvis fortsätter träningen att gå väldigt bra, jag får genomföra det jag har tänkt och det med en bra och utvecklande känsla i kroppen på många sätt. Jag blir konkret starkare i gymmet, känner mig spänstigare i steget och upplever en skillnad tekniskt på rullskidorna. Med kontinuerlig feedback från tränare och kompisar får jag också bevis på att saker händer, vilket givetvis är motiverande och ger en känsla av trygghet att jag är något på spåren.

image

Mina fem veckor med mer jobb är avslutade och nu återstår endast ett inplanerat pass på Ica innan jag tänker försöka kalla mig ”heltidsproffs” för några månader framåt. Att jag skriver försöka är just för att jag vet att det kommer bli en utmaning för mig att varken jobba eller plugga vid sidan av min träning och skidåkning. Jag vet att jag kommer bli rastlös och jag vet att jag kommer att få påminna mig själv, säkert flera gånger per dag, att det är okej att inte ha något att göra eller inte ha dagar som går i ett. Jag kommer att få påminna mig själv om att återhämtningen är fokus och att det är okej att vara ”smart-lat” och att ”träningbuffra” istället för att ta en promenad eller pyssla med något som jag kommer på bara för att.

Det blir en utmaning, men jag ser fram emot det. Och som min plan ser ut just nu kommer dagarna och veckorna ändå att fyllas med aktiviteter i form av läger, både på egen hand och med klubben, samt tävlingar eller annat. En resa till Gotland är en av de där ”annat-aktiviteterna” som kommer att dyka upp i september månad. Något jag givetvis ser fram emot!

På tal om läger och tävling – redan imorgon bär det av igen med IFK Moras seniorer. Denna gång drar vi till Trollhättan för 6 dagars träningsläger där även alliansloppet ska vävas in i programmet. 48km rullskidtävling med stora delar av världseliten, både i traditionell skidåkning och långlopp på startlinjen. En MYCKET spännande utmaning som jag ser fram emot. Det ska bli jättekul att äntligen få prova det så omtalade alliansloppet, som säkerligen kommer att bli rejält tufft. Det ska bli spännande att se om min stakträning givit något resultat och om jag upplever någon skillnad i hur jag kan hantera min teknik när det är andra tjejer att tampas emot och det finns olika störningsmoment runtomkring. Fokus på mig, på mitt och på min prestation och utveckling – det blir lördagens uppgift! :)

image

Om jag istället blickar en knapp vecka bakåt har jag fått uppleva ett helt fantastiskt bröllop utanför Östersund i Aspås förra lördagen. Min älskade vän från skidgymnasiet, Linda, gifte sig med sin Calle och jag fick dela deras underbara dag med dem. Det var verkligen en strålande dag och jag är så glad, rörd och tacksam för att jag blev bjuden och fick vara med om detta. En dag som verkligen satte stjärnglans på tillvaron och blev ett avbrott i min vardag där pjäxor och träningskläder byttes ut mot klackar, smycken och klänning. :)

Nu laddar jag för lördag och så hörs vi igen efter det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>