Ett sånt där pass…

En lätt klump i magen. Lite ångest som sakta men säkert smyger sig på samtidigt som jag ser fram emot att ta mig an det, bita ihop, kämpa mot smärtan, ge järnet och ta i lite till, lite till, lite till.

Efter en kort uppvärmning är det dags. Målet klart i huvudet. 10 stycken 2minuters intervaller till att börja med. Vila en minut. Ta i för allt vad tygeln håller.
Ett mentalt spel mot mig själv. Jag måste på något sätt lura kroppen att ta i trots att det värker i armarna och att ryggen och magen ber om att få sluta. Redan på den första av tio intervaller blir det jobbigt efter typ 58 sekunder. 62 sekunder till, sedan vila. ”Kom igen, bara lite kvar nu, bit ihop..” En minuts återhämtning och så på det igen. 10 gånger lyckas jag ”lura” mig själv. Lura mig själv att ta i mer än vad jag egentligen orkar, rent psykiskt. Fysiskt finns det ju någonstans djupt där inne lite mer att ge, det vet jag ju!
Svetten rinner, pulsen är hög och armarna skriker av trötthet.

Två minuters paus och så på’t igen. Denna gång i 30 sekunder. ”Kom igen nu Helene, 30 sekunder fixar du! Det är ingenting..” hör jag mig själv tänka. Lika lång vila och samma sak fem gånger.

Två minuters vila igen och sedan ett sista block. Spurter, 15 sekunder max, 15 sekunder vila. Motstånd 9. Riktigt riktigt riktigt, ursäkta ordvalet, jävla drygt!!

Att köra intervaller på en skiErg är nog något av det tråkigaste jag vet, samtidigt som jag bara ÄLSKAR känslan när det är klart. Om man kan känna sig som ”en urvriden disktrasa” så är det definitivt efter dessa pass som jag gör det! Totalt genomblöt av svett, rödblommig i ansiktet, torr i munnen och med en överkropp som skakar av trötthet.

Ja, det är väl bra härligt att man, trots alla års erfarenhet och alla smärtsamma träningspass, kan lyckas lura sig själv lite då och då.. ;)

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>