Mallorca

Jag är hemma i höstrusket i Falun igen efter en fantastiskt skön och fin vecka på Mallorca tillsammans med klubben. Tidigt förra söndagen lämnade vi Arlanda och flög mot Palma för att åka vidare mot Port de Pollenca och Fergus Style hotell där vi bott under veckan, precis som förra året. Vädret har inte varit på topp och det har till och med regnat på oss under två förmiddagar, men det har inte gjort så mycket utan varit ganska skönt när vi ändå haft fokus på träning och inte på att förbättra brännan. ;)

Lägret har varit intensivt med hela fyra högintensiva pass på 6 dagar, och utöver detta lugna A1-pass och styrka på eftermiddagarna. Två fartpass i skejt, varav ett uppför Sa Calobra där jag lyckades klämma in 8 stycken 5 minutersintervaller från botten till toppen. Ett löpintervallpass på stranden där pulsen slog rejält i taket och benen fick smaka på ordentlig mjölksyra när vi körde 10minuter 70/20, 10minuter 40/20 och 10minuter 15/15.

img_9581

I torsdags körde vi dessutom ett klassiskt race mellan Caimari och macken ovanför Lluc. En riktigt fin konstant stigning där stakning med frånskjut blandas med lite diagonal uppöver. Ett perfekt tillfälle att träna på att tävla och där jag äntligen (!!) kunde öva på min uppvärmningsstrategi en gång till. Denna gång med väldigt gott resultat och ett skönt kvitto på att den verkligen fungerar vilket känns otroligt skönt inför premiären om mindre än en månad. Förhoppningsvis hinner jag öva på den ett par gånger till, och även hinna känna mig helt bekväm och lugn med den innan det är dags på allvar.
Racet kändes bra. Lite små teknikjusteringar som behöver göras, men inga stora grejer och i det stora hela känns kroppen väldigt stark och pigg trots att jag fortfarande inte släppt upp träningen något märkbart. Det regnade loppet igenom och vägbanan var både blöt och hal vilket var lite synd då jag gärna hade kunnat jämföra min tid med den jag hade uppför backen för två år sedan. Men, eftersom det var helt torrt och varmt då känns det inte riktigt aktuellt.

Jag är återigen väldigt nöjd med Mallorca som lägerställe och det känns ju därför lite trist att den spanska polisen nu börjat dela ut böter till rullskidåkarna på ön och att det sägs vara förbjudet att åka för att vi inte har broms på rullskidorna.. Förhoppningsvis hinner de ändra sig till nästa höst så att vi kan åka tillbaka och utnyttja den fantastiska träningsterrängen och värmen där nere även nästa år. Jag hade lätt kunnat stanna kvar en vecka till för att slippa höstrusket som är just nu och direkt kunnat gå på snö nästa vecka, men jag får försöka motivera mig med att det är de sista passen på rullskidor som ska göras nu och att det snart är dags att få lön för den möda jag lagt ner under sommaren och hösten. Det ska verkligen bli en spännande säsong och jag ser med stor glädje fram emot att få komma igång!!

Veckan som kommer blir en ”återhämtningsvecka” med mindre träning och mer fokus på vila. Till helgen väntar en weekend i Stockholm med mamma där korta löpturer ska varvas med shopping, god mat och hotellmys. Rullskidorna får stanna hemma och jag kommer att resa med endast en väska på tåget – bara det är ju lyx när man är van att släpa grejer till förtvivlan varje gång man ska resa iväg.

img_9586
Tack IFK Mora SK för en fin barmarkssäsong med god sparring och en stark och god insats från alla – nu laddar vi för vinter och tävlingar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>