Lillehammer.

Lillehammer. Skidmetropolen i Norge som har de finaste och mest utslagsgivande banor jag någonsin tävlat på. Rättvisa, rejäla banor perfekt för längdskidåkning. Banor där det inte finns några tvivel (?) om att fästvalla under skidorna är det bästa alternativet.

Här har jag gjort mina livs lopp hittills i min karriär. En helg för ganska precis två år sedan när jag var i grym form och lekande lätt tassade upp för backarna här och slutade fyra i fristilsloppet och trea på det klassiska, båda med bara tiondelar upp till ännu högre placeringar, på den skandinaviska cupen. Resultat som gjorde att jag fick chansen att åka Tour de ski några veckor senare.

img_4704
20km klassisk jaktstart Lillehammer 2014

Som ni förstår har jag väldigt fina och glada minnen härifrån. Och det kände jag av direkt när jag kom upp på Birkebeinerstadion imorse. Jag verkligen älskar det här stället, både staden Lillehammer som sådan, men framförallt omgivningarna, skidåkningen och närheten till fjällen.

img_9951

I helgen är det återigen skandinavisk cup som gäller, men den här gången tävlar jag i blått och rött istället för vitt. Jag åker alltså för min klubb IFK Mora SK, vilket absolut inte kommer att påverka min prestation eller mina resultat det minsta. Jag hoppas givetvis att kroppen ska vara samarbetsvillig och lite mer hjälpsam och pigg än den varit hittills under säsongen, och jag är verkligen sugen på att tävla här igen!

Tävlingarna inleds imorgon med en klassisk sprint som på lördag följs av 5km fristil och avslutas på söndag med 15km klassisk masstart. Tre fina, spännande och utmanande tävlingar!

Under dagen har jag testat banorna, kört några kortare fartdrag på sprintbanan och nu precis kommit in från en halvtimmes jogg. Allt för att vara så förberedd och redo som möjligt när starten går imorgon strax efter klockan 9.

Håll tummarna. Lillehammer – nu rockar vi järnet i helgen!! :)

img_9952

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>