2017 – ett nytt år fullt av möjligheter

Så har då 2016 slagit över och blivit 2017. Bakom mig lämnar jag ett år som fylldes av både ris och ros, både idrottsmässigt och i övriga livet. Antagligen precis som ett år ska vara, varierat med både med och motgångar, glädje och sorg.

Framför mig finns nu ett oskrivet kapitel, ett 2017 som förhoppningsvis ska bli ett riktigt bra år och som kan ge mer ros än ris.
Idrottsmässigt väntar till att börja med och härnäst en skandinavisk cup, tillika ett för-VM i Lahtis. Tre tävlingar på VM-banorna där jag kommer att avstå sprinten och fokusera fullt ut på 10km klassiskt på lördag och 15km skiathlon på söndag. Jag tror att det kommer att bli riktigt fina tävlingar på utslagsgivande och tuffa banor. Jag menar, VM ska ju gå där och det borde betyda att det blir kuperat och utmanande?

Idag har jag kört mitt sista förberedande fartpass inför helgen. Precis som så många gånger förut ett pass med supraintervaller i skejt på Lugnet. Passet blev bra och jag är nöjd med den känsla jag lämnade skidstadion med. En känsla av att skejten fortsätter att utvecklas mot det bättre i jämförelse med hur den kändes i början av säsongen. Ganska rappa och pigga ben och ett huvud som kunde korrigera och förändra fart och tryck utifrån känslan i kroppen. Förhoppningsvis ska kroppen hinna samla på sig ännu mer överskott in mot helgen och efter några ytterligare lugna dagar efter den ganska tunga träningsperioden över jul bli ännu lite piggare.

För det blev en rejäl träningsperiod under jul, något som jag kände av i slutet av förra veckan. I lördags skulle jag ha kört ett träningsrace med DSA på Lugnet, men valde, efter en bedrövlig känsla i fredags där både kropp och huvud kändes sega och trötta, att avstå det. Ett beslut som jag så här i efterhand är väldigt nöjd med.
Jag är inte personen som gärna förändrar min plan utan är ganska hård mot mig själv och vill genomföra det jag tänkt till varje pris. En styrka vissa gånger, en rejäl svaghet andra. Att våga lyssna på kroppen lite mer noggrant och att ta in de signaler som den ger mig är något jag behöver bli bättre på. Därför är jag faktiskt stolt över detta beslut och att jag vågade bromsa och ställa in trots att det var ”tävling” och något som jag väldigt gärna hade varit med på. Givetvis är det prestationer i form av resultat som är det primära när man håller på med elitidrott, men att våga berömma sig själv för småsaker, och kunna klappa sig själv på axeln över förändringar som man vågar göra på jakten mot att nå dessa resultat tror jag är minst lika viktiga.
Tävlingarna som kommer till helgen är ”viktigare” och några som jag hellre vill prestera på och få en positiv upplevelse ifrån.

Imorgon åker vi alltså mot Finland och Lahtis. Det blir en väldigt spännande helg och jag ser fram emot att tävla igen efter några veckor tävlingsfritt. Nu startar säsongen 2016/2017 om på nytt och jag ser med stor glädje fram emot det. Jag tror att 2017 blir ett bra år, vad tror ni?

img_0155

2 Svar på “2017 – ett nytt år fullt av möjligheter

  1. Kloka ord från dej.Jag hoppas och TROR att du kommer ta ytterligare steg i din utveckling.Lycka till på färden!

  2. Klokt att ta någon vilodag extra. Immunförsvaret blir gladare. Du håller dig frisk och skidorna blir som raketer . . .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>