Glad.

Hörrni, jag har glada nyheter! Den envisa j*vla nerven har börjat ge med sig och jag har inte lika ont längre. Nervsmärtorna i baksida lår är borta och kvar finns ”bara” en smärta, värst vid tryck, men även en molande ömhet på höger sida om ryggraden, ganska högt upp på sätet. En känsla som antyder på irriterade muskelfästen eller något liknande.

Jag är dessutom MARKANT mycket starkare i sätesmusklerna på höger sida nu än vad jag var för snart två veckor sedan. Verkligen en enormt stor skillnad. Då var jag extremt klen och kunde knappt hålla benet i luften statiskt utan att benet vek sig och ramlade ner. Som att jag inte kunde koppla på muskulaturen i sätet överhuvudtaget på grund av smärtan.
Så, teorin är alltså en riktigt irriterad nerv som stört hela muskulaturen kring säte och ländrygg. En irriterad nerv som gjort mig svag och som antagligen har fått mig att kompensera med helt fel muskulatur vid skidåkningen och gjort mig ännu mer sliten och att jag fått ännu mer ont. Nu när nerven har ”lugnat ner sig” lite har kraften kommit tillbaka i muskulaturen. Vissa muskelfästen är dock fortfarande irriterade och lite ”överbelastade”.. Flummigt, ja kanske? Men det spelar inte så stor roll just nu. Jag är bara SÅ glad att det börjar kännas bättre!!

I dagarna som kommer får jag åka skidor varannan dag. Lugna skejtpass till att börja med och varva dessa med cykel, styrka och vattenlöpning. Så, intervallerna på testcykeln lär jag väl hålla i ett tag till. Jag kommer kanske vara farlig på ”Väggenrundan” när DSA:s racersäsong drar igång i maj.. ;) Utöver detta ska jag fortsätta med min rehab och lägga till aktiveringsövningar och styrka för säte och höfter. Plötsligt känns rehab ganska kul igen, och plötsligt infinner sig en gnutta hopp igen. Tänk om… :)

img_9774

Ett svar på “Glad.

  1. Ja det verkar som vi haft samma problem Enorm smärta i framsida lår och underben Nu har jag kunnat ”ta mej fram” på skidor.Förra gången jag provade föll jag flera gånger..
    Fortsätt krya på dej Helene.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>