En ny resa som börjar imorgon..

Igår åkte jag mitt första klassiska skidpass på nästan fyra veckor! Det är sjukt vad tiden går fort.. FYRA VECKOR!! Vart tog dom vägen!?

Eftersom att tiden börjar rinna mig ur händerna inför en comeback i tävlingssammanhang den här vintern där det stora målet just nu ligger på att kunna starta i SM nästa fredag, fick gårdagens pass bli ett kombipass. Först två stycken skejtintervaller á tio minuter per styck, ett snabbt pjäx- och skidbyte i vilan och sedan en tia i klassiskt. Om jag ska hinna känna efter hur åkningen känns måste jag, som jag skrev i mitt tidigare inlägg, kunna genomföra ett antal intervallpass och stämma av läget. Ingen smärta i rygg och säte under passen, och heller ingen försämring efter.
Passet igår gick bra. Givetvis otroligt ovant att försöka åka med lite högre fart i klassiskt igen, och ännu svårare när ”vallaskillsen” inte sitter som smäcken och fästet var under all kritik. ;) Men ingen smärta, varken igår eller idag.

Imorgon förmiddag väntar ett nytt prov. Då med ännu högre insats och intensitet, och då med endast klassiska skidor redo. En nedåtgående stege från 8minuter ska avverkas och förhoppningsvis kan jag även imorgon åka hem från Lugnet med mungiporna pekande uppåt. Men, det finns ett ord som måste finnas med mig hela tiden nu den närmaste veckan. ÄRLIGHET! Ärlighet mot mig själv. Ärlighet för att vara rättvis och snäll mot kroppen.

Efter intervallerna imorgon sätter jag mig på tåget för att ÄNTLIGEN få inleda en otroligt spännande resa som kommer att pågå under hela våren, sommaren, hösten och förhoppningsvis ännu längre. Imorgon börjar jag nämligen mitt nya jobb i 2XU-gänget när jag åker ner till Stockholm för att hjälpa till att bygga upp ”popup-butiken” som kommer att finnas på Nya Odenplan under Tunnelloppet nästa vecka. Det ska bli så otroligt roligt att få chansen att träffa gänget som jag antagligen kommer att jobba mycket tillsammans med framöver, få ett hum om vad jobbet innebär och en inblick i hur allt kommer att fungera. Det blir, förhoppningsvis, en kort ”eventvecka” för mig denna gång. Förhoppningsvis för att jag HOPPAS att jag kan åka hem redan på tisdag igen för att under onsdagen dra vidare norrut på SM-avslutning. Det får intervallpasset imorgonbitti utvisa.

Nu drar det igång på riktigt. Min nya resa! Och jag är så peppad och redo för detta! :D

Så, håll tummarna för mig imorgon, både för positiva svar från kroppen och för en härlig ”första dag på jobbet”-feeling !

ladda ned

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>