Dagen före.

Jag var som en kalv som skulle släppas ut på grönbete för första gången imorse när jag vaknade. Skidtester och bantester känns efter fem veckors frånvaro som värsta grejen och något som jag såg fram emot med stor glädje. Att få träffa alla skidkompisar igen, prova skidor och testa morgondagens sprintbana. Att solen dessutom sken från en klarblå himmel gjorde ju saken ännu bättre.

Lite besviken blev jag allt när stadion ekade i princip tom när jag gled in med mina skidor. Vart var alla!? Några andra skidåkare hejade jag på, men mest troligt skulle många anlända senare under dagen. Nåja, det var en fin förmiddag ändå, trots att jag inte hade klockrent fäste under skidorna och fick spänna mig ganska mycket och hänga mycket på armarna i uppförsbackarna.

Jag valde ut två par skidor innan vi gick hem mot hotellet för att duscha och byta om innan lunchen.
Imorgon väntar alltså en sprintstafett tillsammans med min lagkompis Frida. En sprintstafett som innebär en semifinal vid halv 10 och förhoppningsvis en final när klockan slår halv 1. Tre sträckor var per omgång på en bana som mäter 1.3km och som inleds med två ganska rejäla uppförsbackar och avslutas med långa utförspartier och en kort, snabb spurt.

Det ska bli väldigt roligt att tävla imorgon och jag är laddad. Så laddad jag kan bli. Jag har ingen aning om hur formen är och hur kroppen kommer att kännas. Det får helt enkelt visa sig och jag ska verkligen försöka fokusera på att vara här och nu och på det som jag kan påverka – att faktiskt njuta av att kunna delta på SM och att få avsluta säsongen här uppe i norr tillsammans med mina skidåkarvänner. :)

Håll tummarna för oss imorgon!

IMG_0640

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>