Lyckorus

IMG_0844

Jag är fortfarande hög på endorfiner efter dagens långpass på skejtskidorna uppe i Grönklitt. Ett pass som går upp på topp tre bästa distanspass någonsin tror jag. Första maj, klarblå himmel, en gassande varm sol, nästan vindstilla och drygt 3 mil spår att åka på. Att jag dessutom hade sällskap av Emma gjorde passet till något helt fantastiskt! Ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska använda för ord för att beskriva det, men jag är fortfarande – drygt 7 timmar efter avslutat pass, alldeles euforisk och lycklig! :D

IMG_0847

I ett halvårs tid har jag kunnat åka skidor i Grönklitt nu. Ett halvår!! Är inte det helt osannolikt? Första passet på natursnö åkte jag den 3 november, och sedan dess har det varit milslånga skidspår ända fram till nu. Vilken vinter de har haft däruppe och så tacksamt för oss skidåkare att de sköter om spåren så pass bra och ser till att de alltid är nypistade från tidiga morgonen. Tack Grönklitt för den servicen!

img_9656
Första passet på natursnö i Grönklitt den 3 november.

Våren har vid ett flertalet tillfällen bjudit på magisk skidåkning och jag bjuder på några bilder från Grönklittsjakten och framåt.

IMG_0759
15 april och kallsnö..

IMG_0807
27april och en nypistade spår med Hanna.

Sedan jag skrev sist har jag hunnit med en hel del. Bland annat Grönklitt Hill Climb under påskhelgen som bjöd på ett härligt syrakalas uppför slalombacken och en trevlig efterföljande afterski på Toppstugan. En tävling som fick bli säsongens sista.

IMG_0764
Klättrar..

IMG_0765

Ni som följer mig på instagram och andra sociala medier har också kunnat läsa att jag efter mycket eftertanke och funderande fram och tillbaka har bestämt mig för att fortsätta satsa på längdskidåkningen ett år till. Under min tråkiga skadeperiod var jag väldigt tveksam på hur jag skulle göra och jag kände både en och två gånger att motivationen började tryta.. Men med ett par lyckade tävlingar på SM i Umeå och i Grönklitt så kände jag dock att det finns något där som jag inte är beredd och redo att ge upp riktigt än. Jag tror att det finns mer i mig och jag vill fortsätta utvecklas. Det finns saker som jag vet att jag kan göra annorlunda och saker som jag tror kommer att lyfta mig som idrottare. Innan jag ger upp vill jag prova den vägen och jag vill se vart den kan leda mig. Jag är motiverad att göra jobbet ett år till, men den här gången på ett annorlunda sätt. Ett sätt som känns både spännande och utmanande för mig.

Så under sena april har jag börjat smyga igång med löpningen igen, och upplever för varje pass att min baksida och ländrygg även här känns bättre och bättre. Jag älskar ju att springa, och framförallt att få uppleva sånna här underbara morgonpass i skogen tillsammans med fina vänner.

IMG_0812

IMG_0773

Nu väntar en veckas jobb i Stockholm. Det andra ”eventet” med 2xu. Maj månad kommer att bli intensiv med två event på tre veckor eftersom att jag i mitten av månaden även åker ner till Göteborg för att jobba under Göteborgsvarvet. Spännande och utmanande – på ett annorlunda sätt! :)

Vi hörs igen! Kram på Er :)

IMG_0841

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>