Torsbyrullen

I torsdags efter lunch rullade golfen mot Värmland och Torsby. Ett magiskt fint skejtpass på vägen mot Östmark innan middag och sängdags.

I fredags inledde jag dagen med en kort tur på mina tävlingsrullskidor. Något (läs mycket) ovan som jag var, och är, på att åka rullskidor på tävlingsrull kände jag att jag behövde vänja mig lite inför eftermiddagens prövningar – en 1.3km lång prolog i centrum i Torsby och första etappen av Torsbyrullen och svenska cupen i rullskidor för året. För mig den första någonsin..
Jag anmälde mig till tävlingarna i helgen som en rolig utmaning och som ett sätt att få bra träning, både fysiskt och mentalt. Att få chansen att träna på att tävla helt enkelt, även under sommartid. Att tävla på just rullskidor med lätt rullmotstånd gör också att rörelsemönster och tekniska detaljer sätts på prov, något som jag tror att jag kan utveckla – att åka avslappnat i hög fart och försöka hitta träffen och drivet istället för att stressa och bli spänd.

Prologen var svår och det var riktigt ovant att tävla i de höga farter som man kommer upp i på dessa rullskidor. Att banan gick genom Torsby centrum med både kurvor och kullersten gjorde inte saken lättare och jag gick i mål ganska missnöjd som sjätte tjej, 9 sekunder efter Linn som vann och därtill 30 förlorade bonussekunder.. På drygt 2 minuters åkning tappade jag alltså nästan 40 sekunder på etappen. INGEN optimal start i en minitour!
Men, trots att jag var ganska missnöjd över resultatet kunde jag ändå inte vara riktigt arg eller besviken över min insats. Jag hade inte kunnat åka fortare och jag hade inte kunnat göra något annorlunda. Jag var helt enkelt ovan och jag kunde inte hantera situationen bättre den här dagen.

18738483_10155294507613686_1966917243620822777_o
Foto: Tom Lindström, T-W Media

På lördagen var det dags för masstart, återigen i skejt. På en magiskt vacker bansträckning med sprillans ny asfalt skulle vi åka de 7 kilometerna mellan E45an och Finnsjön, med en knappt 2km lång backe som avslutning. Vi var många som hängde med i början och in mot spurtpriset efter 4km. Där ökades farten markant i striden om ytterligare bonussekunder och som den snigel jag är misslyckades jag även idag knipa några extra sekunder i totalen här. Nu var jag alltså nästan 55 sekunder efter Linn som hade börjat koppla ett grepp om totalen. Efter spurtpriset sackades tempot markant, men det var jag inte lika intresserad av utan valde att gå upp i tät och fortsätta köra in mot den avslutande backen. Jag såg det som min chans att försöka köra ganska hårt in i backen för att trötta ut mina motståndare och få några att släppa. Sandra Olsson och jag låg sida vid sida länge i backen och lyckades spräcka fältet så att vi var bara tre stycken kvar in mot de sista 500meterna. Här kunde Linn återigen lägga i en extra växel och vinna ännu en etapp, tätt följd av Sandra och mig på delad tid, 2.1sekunder efter. Ett bra genomfört lopp och idag var jag riktigt nöjd med min egen prestation. :)

IMG_1076

Med sin seger kunde Linn rycka ifrån oss övriga ytterligare några sekunder och hade inför den avslutande jaktstarten uppför Hovfjällsbacken hela 31 sekunder till Sandra på andra plats och ytterligare 28 sekunder till mig på tredje. Vi startade alltså nästan i intervallstart med 30 sekunders mellanrum på den sista etappen och fick göra våra egna lopp från start till mål. Min taktik var tydlig inför start – jag tänkte försöka åka ikapp Sandra så fort som möjligt. Jag ville åtminstone känna att jag tog in på henne och kanske göra henne lite stressad. Men, Sandra åkte riktigt bra uppför Hovfjället och jag brände mig på tok för hårt i början. Något som resulterade i en sopslut Helene den sista kilometern.. ;) Men upp kom jag, som total trea i minitouren, och i det stora hela nöjd med mina prestationer och insatser under helgen. Jag hade fått bra träning, både fysiskt och mentalt, och faktiskt gjort fina insatser rent resultatmässigt också.
Totalt sett skiljde det inte många sekunder mellan Linn, Sandra och mig i åktid på de tre etapperna, men Linn var ju helt klart den starkaste i och med hennes förmåga att ta hem bonussekunder längs vägen.

En väldigt fin, rolig och trevlig helg hade jag iallafall nere i Torsby och jag har definitivt fått flåsa, svettas och plågas i tävlingssituation under tre dagar. Och ja, nog har jag fått lite mersmak på rullskidor som tävlingsform också.. :)
IMG_1032

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>