En magisk löparkväll & SkigripSweden.

Igårkväll var jag för första gången aktiv i Team Nordic Trails löpargrupp. Oftast när jag är med på träningen i Källviken är jag ledare och blåser mest i visselpipa och håller koll på klockan, men igår var jag alltså själv med och sprang.
Och vilken fantastisk löparkväll det bjöds på! Solsken, lagom svala vindar och en otroligt grön och frodig skog. För en löparfantast som mig, som älskar att springa intervaller i skogen, var det verkligen helt magiskt! Magiskt och plågsamt på samma gång för oj vilket utmanande och bra pass det blev! Det går verkligen att få till riktigt bra och effektiva intervallpass på en timmes total träningstid där hjärtat får slå både hårt och fort. Tack Team Nordic Trail Falun för en härlig kväll!

IMG_1098

IMG_1099

IMG_1100

Idag har jag haft ett mycket spännande och givande möte med ”Mr Skigrip” – Martin Sundqvist. Sedan ungefär ett år tillbaka har jag haft lite sporadisk kontakt med Martin om att testa Skigrip som träningsverktyg för att utveckla min styrka i överkroppen. Under helgen i Torsby bestämde vi en tid för att ses och idag fick jag alltså chansen att prova träna utifrån Martins styrkeprogram med hjälp av Skigrip-handtagen. Och ja, jag tror att det här är något för mig! Med hjälp av Skigrip kan jag träna väldigt grenspecifikt och med hjälp av ”rätt” muskler i gymmet. Jag får hjälp att aktivera de muskelgrupper som är viktiga för att utveckla kraft och power i stakningen och växel 3 i skejt, och jag får förhoppningsvis lite ”knutar på sugrören” där det behövs. ;)
Redan under det första passet på förmiddagen kunde jag och Martin identifiera mina starka respektive svaga muskler och även vart jag har lite sämre muskelkontroll för att kunna utföra rörelse tekniskt korrekt.

Med tanke på att jag alltid har haft överkroppsstyrka och förmåga att utveckla stor kraft från överkroppen som mina stora utvecklingsområden ser jag detta som ett ypperligt tillfälle att få prova något nytt! Jag är otroligt motiverad till att göra jobbet i gymmet framöver och innan sommaren är slut ska jag bannemej klara av 3 gånger 10 stycken hängande benlyft med Skigrip! :D

Om ni blir nyfikna på att läsa mer om SkigripSweden kan ni göra det HÄR.

IMG_1105

IMG_0292-700x700
Bild hämtad från Skigrips hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>