Östersundsrullen.

I lördags förmiddag, efter en ganska intensiv vecka med bland annat hemmaläger tillsammans med DSA, åkte jag upp till Östersund. Den andra deltävlingshelgen i Swe Roll Cup väntade, med ett backrace och ett 15km-lopp på rullskidbanan. Jag checkade in på mitt hotell, packade ihop lite ombyte och blev upphämtad av Maria och Matilda för att åka mot Frösön.

Det första loppet i lördagskväll var ett backrace upp mot Frösötornet, en stigning på ungefär 2.5km, på fria hjul, alltså de som går som allra lättast. Under tävlingshelgen i Torsby kände jag mig ganska ovan att tävla på dessa lättrull och hade lite svårt att hitta lugnet och trycket i åkningen. Den här gången kändes det faktiskt bättre. Jag kände redan på uppvärmningen att jag kunde åka lugnare och större och att jag vågade utmana lite mer i vinklarna. När loppet startade var jag offensiv och tänkte att det var lika bra att köra hårt från start, men ändå ha ett stort fokus på just lugna och stora rörelser med mycket kraft och tryck. Inledningen av backen på Frösön är ganska flack och brantar på ju längre upp mot målet och toppen man kommer. När jag svängde av på ”Toppvägen” var benen rejält trötta och jag fick verkligen fokusera för att inte tappa i tryck. Mana på mig själv, pressa lite hårdare och kriga hela vägen. Uppåt, uppåt, uppåt. Jag korsade mållinjen efter 7 minuter och 47 sekunder, helt slut i benen! Men ändå nöjd. Nöjd med mitt genomförande av loppet och nöjd med att åkningen kändes bättre tekniskt än i Torsby. Att jag hade mer kontroll på grejerna. Jag kom tvåa, slagen med 3 sekunder av Elin Mohlin som startade 30 sekunder efter mig. En bra insats och ett klart godkänt resultat.

IMG_1208

Efter lite mat och en god natts sömn på hotellet var det dags för helgens andra tävling, 4 varv på en 3.8km lång slinga på rullskidbanan. Vi fick låna klassiska rullskidor för att förutsättningarna skulle vara desamma för alla när rullskidor från olika leverantörer rullar väldigt olika. Ett initiativ som jag tycker är väldigt bra, även om det också blir utmanande. Att åka på rullskidor som man inte är van vid, speciellt i diagonalåkningen, är ganska svårt och det krävs ännu lite mer för att få till de tekniska detaljerna. Samma startordning även igår, efter FIS-punkter, och återigen startade Elin 30sek efter mig. Jag försökte öppna kontrollerat och ville få det första varvet med en god känsla eftersom att jag inte hunnit åka banan innan start. Jag hade egentligen ingen aning om hur fort det skulle gå i utförsbackarna och hade inte riktigt koll på hur brant eller hur långt det var uppför innan det skulle flacka ut. På varv två försökte jag trycka på lite hårdare och ha ett ännu större fokus på det tekniska. De små detaljerna som jag jobbar intensivt med snurrade i mitt huvud, om och om och om igen. Jag drev på hela vägen, alla de tre resterande varven och tycker att jag genomförde ännu ett bra lopp där jag är nöjd över min insats. Jag slutade tvåa igen, slagen endast av Elin som var stark den här helgen.

IMG_1212

Som en rolig bonus fick jag överta ledarvästen i Sverigecupen och har den stora äran att få bära den i Trollhättan där cupen avslutas i augusti i samband med Alliansloppet. Hur länge jag får behålla den återstår väl att se, men nu när jag är på god väg vore det ju roligt att få behålla den hela cupen ut, något som jag inte direkt hade i åtanke när jag anmälde mig till Torsbytouren i början av maj.. ;)

Midsommarveckan är nu här och förhoppningsvis bjuder den på finväder. Glad midsommar på Er! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>