När man får tänka om.

Igår skulle jag ha inlett ett fyra dagar långt hemmaläger tillsammans med Moras juniorer och seniorer. Men i måndagsmorse vaknade jag med en elak och tjock taggtråd i halsen. Eller ja, inte riktigt, men känslan var ungefär densamma. Jag kände redan på resan hem från Östersund att det var något lurt på gång, men hoppades att det var den hårda belastningen av tävlingarna som gjorde mig lite rosslig, men nej – förkylningen var oundviklig.
Så istället för att träna dubbla pass tillsammans med mina klubbkamrater ägnar jag dagarna åt att dricka citronvatten, tugga ingefära och sörpla hostmedicin. För ja, oftast när jag blir förkyld får jag en envis hosta som gärna dröjer sig kvar några dagar för länge..

Så klart trist att bli sjuk, men samtidigt så är det inte hela världen. Jag njuter istället av lite lugn och ro och tänker att det kanske för med sig något gott. Lite vila för kroppen kanske bara är bra efter en ganska intensiv och bra träningsvår. Att sitta lugn i båten brukar oftast vara det mest effektiva för att bli frisk.

I morse, när jag inte kunde sova längre än till strax efter klockan 7, tog jag en lugn och försiktig cykeltur till Ica för att bunkra ännu mer citron och ingefära till kommande dagsbehov. Att sommarcykla, när solen värmer lite lagom och vinden blåser sådär skönt, hur härligt är inte det? Ja, sommaren är verkligen en fantastisk årstid och nu kan jag ju inte göra annat än att passa på att njuta lite extra av den.

IMG_1235

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>