Vilket gäng!

Min VM-premiär på rullskidor blev inte alls vad jag på förhand hade hoppats på. Dagarna innan hade formen känts bra och jag var redo och laddad för uppgiften. Men, efter ungefär ett varv av fyra kände jag att det inte alls var min dag. Ryggen började strejka, mer än den gjort på väldigt länge – ja faktiskt ända sedan i vintras. När ländryggen börjar smärta kryper det ut i sätesmuskulaturen på höger sida som blir spänd, vidare ut i låret som blir totalt kraftlöst och som nästan ger en domningskänsla ut i benet. En känsla som jag INTE ville ha under mitt första VM på rullskidor. En känsla som jag inte har upplevt på väldigt länge och som jag blir otroligt frustrerad över att den kommer tillbaka. En smärta som gör mig stel som en pinne och som gör att jag tappar både teknik, kraft och fart. En känsla som gör att jag inte kan prestera på den nivå som jag önskar och som förstör mina chanser att ta ut mig till mitt eget yttersta.

Min VM-premiär blev en besvikelse där jag inte alls var nöjd med min prestation. En dålig dag på jobbet.
Men, med ett fantastiskt lag, där både åkare och ledare har som målsättning att hurra och jubla för varandra i medgång och stötta varandra i motgång, kändes mitt misslyckade resultat, efter lite tid, inte så farligt. I en grupp där alla är lika viktiga och där miljön är avslappnad och trivsam att vara i, glömmer man fort. Det kommer nya chanser!

IMG_1708

Istället för att sura och vara besviken över min misslyckade tävling fick jag anledning att glädjas med mina fantastiska lagkompisar. 21 medaljer totalt under mästerskapet och många otroligt häftiga prestationer där Linn och Anders utskåpningar under fristilsloppet imponerade det yttersta! Att mina klubbkompisar dessutom gjorde fantastiskt fina tävlingar rakt igenom var också väldigt roligt!

IMG_1697

TACK alla åkare och ledare i det svenska rullskidlandslaget för ett väldigt roligt världsmästerskap på hemmaplan i Sollefteå. Jag har nog aldrig åkt hem från en – för egen del så misslyckad tävling och ändå varit så nöjd och glad. Att tävla blir så mycket mer än bara ett resultat tillsammans med er.

IMG_1693

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>