Madona.

Helgens tävlingar inleddes med en knockoutsprint i fristil i fredags eftermiddag. En sprint som slutade med att jag slog knockout på mig själv och smakade asfalt redan i kvartsfinalen och så var den dagen förstörd. Med tanke på min kapacitet i just supersprint så hade jag kanske inte speciellt höga ambitioner om en placering i toppen, men det hade ändå varit roligt att försöka slåss om en plats i semifinalen där de åtta bästa fick åka. Eftersom helgen var upplagd som en minitour, där det dessutom var bonussekunder som stod på spel inför söndagens jaktstart, var det kanske inte det mest optimala att sätta krokben för sig själv och drutta på näsan efter 30 sekunders tävlande..

IMG_1799

Höften tog smällen, men även ryggen fick lida på grund av min klantighet och på lördagen var jag rejält stel i ländryggen. Efter ett skejtpass på banan på förmiddagen bestämde jag mig dock för att det skulle gå att tävla senare på dagen. Med en rejäl dos linnex och lite ”jävlar anamma” var det bara att ladda om för 5km K med individuell start. Ett lopp som avgjordes i nästan obehaglig värme när termometern stod på närmare 30 grader och solen gassade från en disig himmel med riktigt kvav luft. Loppet gick helt okej och jag tycker att jag hade kunnat åka både kraftfullt och ta ut mig till ett yttersta när jag skar mållinjen. Trea på etappen slagen av Alena Prochatzkova och Sandra.

IMG_1802

På kvällen drog ett enormt oväder in över Madona och den helt klara himlen byttes mot blixtar, dunder och skyfall. Jag har aldrig upplevt något liknande och där och då var jag väldigt nöjd att det ovädret inte hade kommit in tidigare under dagen..

Jaktstarten på söndagen blev aldrig speciellt spännande. Prochatzkova gick ut med en ledning på 29 sekunder till Sandra och ytterligare 31 sekunder före mig. Där emellan startade en estniska någon sekund innan mig. Tillsammans med två juniorer, som också – något förvirrande och lite märkligt, gick i samma masstart åkte jag stora delar av mina 10 kilometer. Oftast var det jag som drog tåget med ambitioner om att få estniskan att släppa och att få en bra tid på etappen. Loppet som helhet kändes så mycket bättre än det på VM och jag kunde korsa mållinjen som trea totalt och med andra bästa etapptid. :) En bra avslutning på en helg som inte startade lika bra. Efter helgens tävlingar klättrar jag upp på en fjärdeplats i den totala världscupen och en pallplats totalt finns inom räckhåll om jag får åka med till Trento andra helgen i september. :)

IMG_1829

Nu väntar en vecka med hemmaläger tillsammans med skidklubben i Mora. På lördag springer vi Vasastafetten där skidklubben har ett herr- och ett damlag på start. Det blir roligt att träffa och träna tillsammans med kompisarna i IFK Mora SK igen efter en sommar med mycket fokus på tävling och jobb. Det ser jag fram emot! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>