Jag vann!

I våras såg jag en inbjudan till Torsbyrullen på facebook. En tredagars minitour på rullskidor som också skulle ingå i den svenska rullskidscupen Sweden Rollerski Cup. Som en rolig grej och som en chans till bra träning anmälde jag mig lite spontant. Bra med ett avbrott i träningen och att redan under början av träningsåret få chansen att träna på tävlingsmomentet, både fysiskt och mentalt. Jag hade egentligen aldrig tävlat på rullskidor tidigare, åtminstone aldrig på ”snabba hjul” utan bara på 2or under Alliansloppet sommaren innan, men såg det som en ypperlig chans att få öva in ett snabbare rörelsemönster och att hitta träffen även i högfart.

Tävlingarna i Torsby var så fantastiskt roliga och jag bestämde mig direkt för att tävla vidare och åkte till Östersund i mitten av juni. Därefter har ju min sommar, som ni vet, rullat på med både SM, VM och världscup i olika delar av Europa.

Efter tävlingarna i Östersund fick jag med mig den gula ledarvästen i SweRollCup hem. En väst som jag alltså burit med mig hela sommaren men fått vänta ända till denna helg på att få behålla. I torsdags åkte vi nämligen ner till Trollhättan och Alliansloppshelgen där cupen skulle avgöras med tre lopp på två dagar.

Tävlingshelgen inleddes med en supersprint i fredags eftermiddag. Utan direkta ambitioner om någon storslagen framgång, med tanke på tidigare tävlingar i just supersprint, överträffade jag ändå mina egna förväntningar och tycker att jag gjorde min bästa rullskidsprint någonsin. Jag slutade visserligen 6a i tävlingen, men tycker själv att både fart och teknik satt bättre än förut. Några timmar senare, strax efter klockan 8 på kvällen var det dags för Sting Hill Race och kanske årets mjölksyrafest! 1.5km backsprint där mjölksyran fullkomligt sprutade ut ur öronen på mig när jag skar mållinjen som delad trea. Sandra gjorde en otroligt bra backe och kunde ohotad vinna tävlingen före Jackie. Lite som vanligt hade jag svårt att få upp farten direkt och tappade ganska mycket i början för att sedan kunna åka bra på slutet. Något att jobba vidare med och fortsätta utveckla. Strax efter klockan 10 på kvällen kunde jag avsluta en intensiv men härlig tävlingsdag med middag på hotellrummet och några poäng i cupen rikare! ;)

21034152_1525250767514298_1660520970099583198_n

21055890_1525250770847631_6250864989226187770_o

21034174_10156704086759569_8351734882574141395_n
Foton: Johan Trygg, langd.se

På lördag eftermiddag skulle det 48km långa Alliansloppet avsluta årets SweRollCup. På grund av min krånglande ländrygg hade jag redan innan vi åkte ner mot Trollhättan bestämt mig för att avstå tävlande på lördagen med rädsla för att skapa större problem och konsekvenser för framtiden. Jag valde att stå vid sidan av och hjälpa mina klubbkamrater, även om det alltid tar emot att vara åskådare när man helst av allt vill tävla själv.

Trots att jag avstod tävlingen på lördagen räckte den sammanlagda poängen som jag samlat på mig under säsongen till en totalseger i cupen. Det som från början alltså var en spontan anmälan till fina träningsmöjligheter slutade alltså med en seger totalt i den svenska rullskidscupen! :D Vilken fantastisk bonus till allt det fina och roliga jag har fått uppleva under sommarens tävlingsresor. Det lönar sig att vara lite spontan ibland.. ;)

21125356_1526387874067254_3001825999530701849_o

Nu väntar en vecka på hemmaplan innan nästa äventyr börjar. Mer om det senare..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>