Sista helgen.

Första helgen i september och sista världscuphelgen för säsongen är på ingång. Sista? Vart tog sommaren vägen!? Det känns som det var alldeles nyss vi drog iväg till Kroatien och jag skulle göra premiär i världscupen på rullskidor. Då – som en nybörjare och helt ovan, lite förvirrad och vilse i den ”nya” omgivningen. Nu – ganska van och rutinerad i sammanhanget. Man vänjer sig fort. Det har varit ett fantastiskt äventyr och jag har träffat så mycket nya, fina och härliga människor. Ärligt talat har faktiskt, på sätt och vis, en ”ny värld” öppnat sig för mig och jag har fått en något annorlunda syn på saker och ting tack vare att jag hoppade på denna världscupturné. En mer okomplicerad syn där jag kan uppskatta mitt tävlande på ett annat sätt och vara mer avslappnad till själva tävlingsmomentet. En skön känsla som jag ska försöka bära med mig in i vintersäsongen, som faktiskt närmar sig allt mer.. :D

Men först, avslutningen i världscupen och denna gång bär det av till Trento i Italien. Ungefär samma program som vid inledningshelgen i Kroatien fast i helt omvänd ordning. Tävlingarna inleds med en supersprint på fredag, går vidare med ett klassiskt backrace på lördag och avslutas med en masstart på en platt bana på söndag. Att dra lärdom från mina tidigare tävlingshelger under säsongen är nog ingen dum idé. Jag har saker, både från Kroatien och Lettland, som jag behöver ta med mig och försöka förbättra om jag ska lyckas prestera på toppen av min förmåga denna helg, och jag ser verkligen fram emot det. Vad sägs till exempel om att försöka stå på benen i sprinten och hålla alla stavar hela i masstarten..? ;)

Redan ikväll åker vi till Arlanda för att tidigt imorgonbitti flyga söderut till de italienska alperna. Dessa alper som jag fullkomligt älskar!

Håll tummarna, det här blir så kul! :)

IMG_1482

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>