Utveckling – min stora drivkraft.

Att jag drivs av utveckling är säkerligen inte något jag är ensam om, men jag kan ju samtidigt bara relatera till mig själv och min känsla, mina inre drivkrafter och det som motiverar mig till att fortsätta kämpa. Idag fick min inre drivkraft en rejäl boost och det var så kul!

Som ni kanske vet har jag sedan i början av sommaren tränat med Skigrip för att utveckla min grenspecifika styrka i överkroppen. Jag har tidigare upplevt att jag har haft svårt att koppla och relatera övningar i gymmet till skidåkningen och jag har sällan känt någon speciellt stor utveckling heller. Vad det har berott på vet jag inte. Kanske en kombination av ett ointresse och en osäkerhet på hur och vad jag ska göra? För jag är säker på att tron till något är minst lika viktig som själva utförandet för att man ska få utveckling.

Inledningsvis var övningarna med Skigrip mer på grundnivå och jag har stegvis byggt upp en styrka i kroppen för att överhuvudtaget klara av övningarna i programmet och att faktiskt kunna koppla på rätt muskulatur. I slutet av sommaren gick vi över på ett mer maxbetonat program där övningarna blev allt tuffare och jag skulle försöka tänka lite annorlunda vid själva utförandet. Och ja, efter i snitt två styrkepass i veckan sedan början av sommaren har det sannerligen börjat hända grejer som motiverar och inspirerar mitt driv!

Idag kom nämligen Martin, grundare till Skigrip, till Falun för att köra igenom programmet med mig och som han sa ”utmana mig lite”. Och jösses som han utmanade. Allt annat än träningsvärk 2.0 imorgon vore konstigt om vi säger så..

Men, att denna typ av styrketräning är utvecklande för mig, det törs jag lova. Tack för idag Martin och Skigrip. Även ett tack till Ringsby som var där och visade delar av nästa nivå på styrkeprogrammet, det mer powerbetonade. Inspirerande!

IMG_0339

IMG_0407

För övrigt körde vi förresten sprint med DSA igår tills benen skakade och spyan var nära..
Mjölksyra deluxe på en måndag tackar man ju aldrig nej till och tillsammans med sjukt starka sprint-tjejer på DSA går det verkligen att pressa sig det där lilla extra. Ett riktigt högintensivt och tävlingslikt pass som förhoppningsvis gjorde oss lite bättre förberedda på den tävlingspremiär som väntar. Ännu en motivationsboost!

Gårdagen avslutades med barnkalas i Mora när min älskade brorsdotter Ebba fyllde 3. Pommes och korv och en godistårta hade hon önskat sig. Ett perfekt avslut på en fin dag helt enkelt! ;)

Allt för nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>