Endorfiner.

A21C184E-2AA9-4373-A3C5-62A5381A4F44
En bild, fotad av Mikaela Sundbaum, från förra årets snöläger i Bruksvallarna. Ett paradis. En vitklädd magisk värld att skida runt i. Det blir inget mer läger för mig med skidklubben i bruksvallarna i år. Jag stannar hemma, tar en dag i taget. Försöker vara klok i all min iver. Försöker lyssna på dem som har god kunskap och försöker bromsa mig själv när jag är påväg att vara för tuff mot mig själv. Att sätta en gräns som är så långt under den jag är van med är svårt, men med stöd av världens mest omtänksamma och kloka tränare och föräldrar försöker jag.

När sociala medier fullständigt överöses med bilder från snöklädda landskap som Idre, Bruksvsvallarna och Sjusjøen lever jag på hoppet och försöker se de små framstegen som jag ändå gör här hemma. För en vecka sedan hade jag så fruktansvärt ont att jag inte kunde sova om nätterna. Igår sprang jag 45 minuter utan smärta och levde på min kick av endorfiner resten av dagen. Det kan vända fort, och det gäller att vara klok. Nu är jag nere på botten och då är det lika bra att ta tag i problemet från grunden. Jag vill inte lida av en dålig rygg resten av mitt liv. Jag vill inte begränsas i tränings- och tävlingssammanhang av att kroppen inte fungerar som den ska. Jag vill reda ut det här nu. I all min iver försöker jag iallafall lova mig själv att ta det med ro. Det är inte lätt, men jag försöker. Försöker ta en dag i taget. Vara ärlig. Vara snäll mot mig själv och mina känslor och upplevelser. Se ljuspunkterna och njuta av andra saker än hård träning. Låta kroppen få hämta andan och vara den som bestämmer. Jag jagar endorfiner på andra håll än i Bruksvallarna. Må-bra-endorfiner som gör mig stark på andra sätt! :)

Everything will be ok in the end. If it’s not ok – it’s not the end. <3

4 Svar på “Endorfiner.

  1. Du är smart och smarta hittar smarta lösningar – lösningsfokuserad och inte promblemfokuserad – ger glädje istället för ångest. Solen lyser på alla var det än är!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>