Rehab och akupunktur.

Tisdag. En ny vecka ligger framför oss. En vecka som för egen del kommer att se ganska likadan ut som mina andra veckor just nu. I mitt ”rehab-liv” utan tävlingsresor som avlöser varandra. Jag har sedan två veckor tillbaka ett nytt rehabprogram som jag jobbar målmedvetet efter. Ett nytt rehabprogram som kanske kan hjälpa mig i jakten mot en smärtfri vardag. Detta, tillsammans med en intensiv akupunkturbehandling, kan förhoppningsvis ta kål på min ryggproblematik?
Helt ärligt är det inte det mest motiverande att inleda en ny rehabperiod med ett nytt program, kanske det tredje eller fjärde på ett år (?).. Men efter några tunga dagar förra veckan, där jag fick ”dåliga” besked som på sätt och vis kanske är bra – men fortfarande lika ovissa när man inte hittar något konkret fel i ryggen, tog jag tag i det på allvar och faktiskt motiverade mig själv till att ge det ett ärligt försök, igen!

Hoppet är det sista som överger mig, och trots att jag har några riktiga skitdagar emellanåt där jag inte har lust till någonting, kommer ändå det där jävlar anammat tillbaka och den där viljan att faktiskt kämpa och inte ge upp. Oavsett utgång måste jag ju bli av med det här. Vad det än är eller beror på vägrar jag leva med den här känslan och smärtan i ryggen resten av mitt liv. Så är det bara.

Så nu fortsätter jag att jobba jag på med min rehab, målmedvetet och planenligt två gånger i veckan. i tillägg fortsätter jag att springa mina intensiva pass, ofta på löpband, där jag får upp flåset rejält. Jag kör överkroppsstyrka med mina Skigrip och så åker jag lugna turer på skidor. Jag gör det bästa jag kan här och nu.

Idag unnade jag mig dessutom en skön massagebehandling där zonterapi, tryckmassage på fötterna, efterföljdes av rygg- och nackmassage. Välbehövligt och avslappnande för mina muskler som kanske sliter lite ont av att kompensera smärtan i höger sida.

Jag jobbar vidare och hoppas på en bättre vårvinter!

111C6677-9C4C-40EC-8DA0-B46B614826DF

IMG_0847

Och sist men inte minst – OS-guld till Stina idag! Wow vilken tjej! Vilken utklassning! Vilken inspiration!! :D

E942AFCE-A8BC-45E3-B093-E88AC34925D9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>