SM-veckan 2018.

Efter ett långt och grått januari, februari och början av mars har ÄNTLIGEN solen börjat skina på oss igen. Det har verkligen varit en helt fantastisk vinter med massa snö, precis som det ska vara, men jag har verkligen saknat solen. När den nu börjat värma oss med sina magiska varma strålar riktigt känner jag hur min kropp fylls med ny energi igen och det är så välbehövligt!
Nu hoppas jag på en ljus och magisk period där all snö och solen tillsammans kommer att göra den här våren till en av de allra bästa. Det finns ju onekligen goda förutsättningar för fantastisk skarskidåkning framöver om vädrets makter vill detsamma.

Imorgon kommer jag att sätta mig i bilen för att åka upp till Skellefteå och SM-veckan. Hur gärna jag än skulle vilja kan jag inte tävla under SM, och det är givetvis trist, men jag har någonstans insett och accepterat det vid den här tidpunkten. För en eller ett par månader sedan hade jag aldrig haft en tanke på att åka med på SM om jag inte kan tävla själv, men under de senaste veckorna har jag ändrat mig. I och med att jag har accepterat det faktum att min säsong har blivit förstörd av mina skadebekymmer har jag också fått lite perspektiv på saker och ting. I början av vintern var jag mest tom. Vad skulle jag göra en hel vinter om jag inte kunde tävla? Hopp som följdes av besvikelse att helg efter helg tvingas kasta in handduken för att kroppen inte höll. I och med att veckorna har rullat på och jag har insett att det faktiskt finns massa annat att göra än att tävla på skidor har jag också tänkt om och börjat inse vad som är viktigt. Det är kanske inte bara själva tävlingsmomentet och att själv få dra på sig nummerlappen som gör att jag älskar sporten. Allt runt omkring, med vänner, klubbkompisar, stämning och lagkänsla kanske betyder lika mycket. Att få vara en del av något och att få umgås med dem man tycker om.

Jag saknar så många av mina skidkompisar och jag saknar miljön på en skidtävling. Något som jag faktiskt inte har fått uppleva på hela vintern. Och om jag på något sätt kan bidra och hjälpa min klubb med något, som har stöttat mig under alla dessa år, så vill jag givetvis göra det.

Så, jag kommer att åka upp och hjälpa klubben under SM-veckan. Som ”coach” vid sidan av ska jag försöka bidra med det jag kan för att mina klubbkamrater ska lyckas ute i spåren. Testa lite skidor, langa vätska, ge tider och heja för fulla muggar för att de förhoppningsvis ska nå fina prestationer och placeringar.
Det ska bli SÅ roligt att vara en del av gänget igen och jag ser verkligen fram emot det. Något som kändes så avlägset och bortom alla tävlingsmänniskans gränser känns här och nu både motiverande och spännande!

Förhoppningsvis skiner solen på oss uppe i Skellefteå också – det vore pricken över i på en härlig ”comeback” ute på tävlingsarenan.

Ta hand om Er!

28701383_10160138902545125_3942225213487087861_o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>